Thuis

Opbrengst zonnepanelen verhogen

Zonnepanelen opbrengst

Wanneer je zonnepanelen aanschaft, doe je dit natuurlijk zodat je hier een hoop geld mee kunt besparen. De energie die je opwekt met de panelen hoeft namelijk niet meer door een energieleverancier geleverd te worden, maar komt regelrecht door de panelen die je hebt staan. Daarnaast betaal je door de panelen geen energiebelasting. Alle energie die alsnog van een leverancier komt, is belastingvrij en ook dat zorgt er dus voor dat je maandelijks veel minder geld kwijt bent. Toch zijn er daarnaast nog veel meer dingen die je kunt doen om de opbrengst van de panelen te verhogen. We laten het je zien.

1. Neem kwalitatief goede panelen

Allereerst helpt het om goede panelen aan te schaffen. Hoe beter het paneel is, hoe meer energie deze kan omzetten van het zonlicht. Er zijn namelijk panelen die enorm verschillen qua zonlicht wat het kan opvangen. Zo zijn er panelen die 320 Wattpiek kunnen omzetten. Dit is het maximale vermogen van een paneel en meestal zal het paneel dit niet omzetten omdat de zon niet constant direct op het paneel schijnt, maar deze panelen kunnen wel veel meer opwekken dan andere panelen. Ook heeft een paneel van betere kwaliteit vaak een langere levensduur. Dat scheelt natuurlijk op de lange termijn ook zeker omdat je hierdoor veel langer met de panelen doet en geen nieuwe panelen hoeft te kopen. Al met al zorgen goede, kwalitatieve panelen dus voor meer besparingen.

2. Een goede installateur

Een goede installateur kan ook mee helpen. Hij weet namelijk tijdens het plaatsen van de panelen hoe deze direct het beste gebruikt kunnen worden. Een paneel moet namelijk zoveel mogelijk zon ontvangen en de installateur zal door zijn vakkundigheid weten in welke hoek zo’n paneel dan moet komen. Hoe meer zon de panelen kunnen opvangen, hoe beter dit ook is voor het opwekken van energie en daarom is een goede installateur dus ook belangrijk bij het plaatsen van de panelen.

3. Onderhoud aan de panelen

Ook belangrijk is om de panelen goed te onderhouden. Wanneer een paneel een storing heeft of kapot gaat, zal deze veel minder energie opwekken. Je betaalt dan meer voor de energie omdat er geen zonne-energie wordt opgewekt. Heel zonder dus. De panelen eens in de zoveel tijd laten controleren zodat deze veel langer mee gaan is dus een veel beter idee. Ook kan het zijn dat er vuil op de panelen gekomen is. Ook dan kan het zijn dat het vuil vervolgens ervoor zorgt dat er minder zonlicht op het paneel kan komen. Heel vervelend omdat ook dit ten koste gaat van de energie die opgewekt wordt. Verschillende aanbieders van zonnepanelen bieden ook onderhoudsabonnementen aan. Deze abonnementen zorgen ervoor dat je voor een vaste prijs de panelen laat onderhouden en schoonmaken. Je hebt dan veel langer profijt van de panelen en zorgt er op die manier voor dat deze optimaal het werk kunnen bljven doen.

4. Kwalitatief goede panelen

Als laatste is het ook belangrijk om panelen aan te schaffen van goede kwaliteit. Een paneel van goede kwaliteit zal ten eerste beter werken en daarnaast ook nog eens een langere levensduur hebben. Het kopen van de panelen kan vrij prijzig zijn en wanneer je deze na een korte periode alweer moet vervangen, is dat natuurlijk heel vervelend. Je kunt er dan beter voor kiezen om iets meer geld uit te geven voor goede panelen zodat je hier vervolgens veel langer mee kunt doen. Kortom, er zijn een hoop dingen die je kunt doen om nog meer geld te besparen en opbrengst van de zonnepanelen te verhogen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.