Gezondheid

5 belangrijke voordelen van bedrijfsfitness voor werknemersn

Bedrijfsfitness

Aan de gezondheid werken is voor iedereen belangrijk, maar steeds meer kiezen bedrijven ervoor om het ook voor hun werknemers gemakkelijker te maken. Het resultaat is het bedrijfsfitness.

Wat is bedrijfsfitness nu precies, en wat zijn de voordelen ervan voor de werknemers in een bedrijf? Hieronder lees je meer!

De 5 voordelen van bedrijfsfitness voor werknemers

De gezondheid én conditie van de werknemers in een bedrijf hebben een grote invloed op hun prestaties. Met bedrijfsfitness is het mogelijk om beide aspecten te verbeteren. Wat zijn nu de belangrijkste voordelen van bedrijfsfitness?

1. Meer concentratie en productiviteit

Een van de belangrijkste redenen om bedrijfsfitness in je onderneming toe te passen, is dat aan sport doen een positieve invloed heeft op de concentratie én de productiviteit. Regelmatig aan een matige intensiteit aan sport doen is volgens wetenschappelijk onderzoek een van de beste manieren om je bloeddoorstroming te verbeteren en ook de werking van de hersenen te optimaliseren.

Als je je werknemers de mogelijkheid geeft om regelmatig aan sport te doen in een aparte sportruimte, dan is de kans dat ze beter presteren én zich beter voelen gewoon veel groter. En dat komt zowel de werknemers als het bedrijf als geheel ten goede.

2. Minder stress voor werknemers

Daarbij is het geen geheim dat sporten écht kan helpen bij het verminderen van stress, wat natuurlijk ook belangrijk is voor werknemers. Onder druk presteren is niet bepaald gemakkelijk, zeker als het gaat om een groot bedrijf dat deadlines moet respecteren of waar bijvoorbeeld fysiek zwaar werk aan te pas komt.

Door bedrijfsfitness mogelijk te maken, kunnen werknemers veel beter omgaan met stress in het dagelijkse werkleven. Hierdoor vormen deadlines, onverwachte werksituaties en andere obstakels minder snel een probleem, waardoor de algemene productiviteit en workflow binnen het bedrijf verbetert.

3. Tijd én geld besparen

Een ander belangrijke voordeel van bedrijfsfitness is dat werknemers die aan sport willen doen heel wat tijd en geld kunnen besparen. Dit komt doordat een sportruimte in een onderneming vaak gratis toegankelijk is voor werknemers en daarbij ook in het bedrijfsgebouw zelf aanwezig is.

Zij die naar de sportschool gaan, weten maar al te goed hoe duur een fitness abonnement kan zijn én hoe vervelend het is om na je werk nog in de file te staan om te gaan sporten. Dankzij bedrijfsfitness zijn dat geen obstakels meer!

4. Verschillende mogelijkheden

Daarbij komt bedrijfsfitness in uiteenlopende vormen en soorten. De meeste ondernemingen kiezen er bijvoorbeeld voor om een extra fitnessruimte aan het bedrijfspand bij te bouwen, waar werknemers bijvoorbeeld met een check-in kaart toegang tot hebben.

Aan de andere kant is het ook mogelijk om bootcamps of andere georganiseerde sportmomenten in te lassen, bijvoorbeeld na de werkuren of tijdens de middagpauze. Dit is vooral een populaire optie voor bedrijven die niet al te veel budget over hebben, maar hun werknemers toch een sportkans willen geven.

5. Betere sociale relaties

Voor veel mensen is sporten in de eerste plaats een kwestie van aan de conditie werken, fysieke kracht opbouwen en de algemene gezondheid verbeteren. Aan de andere kant is ook het sociale aspect van sporten erg belangrijk.

Dankzij bedrijfsfitness is het voor werknemers mogelijk om na het werk bij te praten, ideeën uit te wisselen of over hun gevoelens te praten. En ook dat komt het welzijn en de productiviteit van die werknemers toen goede.

Kies voor bedrijfsfitness, voor een betere werkomgeving!

Bedrijfsfitness is duidelijk een goede investering voor bedrijven die naast de productiviteit van hun werknemers ook hun gezondheid en algemeen welzijn hoog in het vaandel dragen. Bovenstaande voordelen maken duidelijk dat als onderneming méér investeren in sport en gezondheid wel degelijk een goed idee is!

Leave a Reply

Your email address will not be published.